Хуманитарен център

    В момента си тук!
  • Начало
  • Хуманитарен център

Основните цели на фондация „Ukraine Support & Renovation“ са да подпомага, интегрира, консултира и да осигури домове на украинци, които са превърнали България в свой Втори дом.

Нашата цел е да гарантираме, че разселените украинци имат достъп до ресурси, от които се нуждаят, за да възстановят живота си в безопасна и сигурна общност. За осъществяването на това Хуманитарният център в Пловдив, който се намира на бул. „Цариградско шосе“ 108, работи от 15:00 до 18:00 часа, от понеделник до събота.

В периода от 07.08.2023 г. до 12.08.2023 г. към него за помощ са се обърнали 74 семейства, като общият брой на бежанците е 175.

Посочените лица са получили 148 пакетирани продукта (макарони, брашно, чай, бисквити), 5 пакета детски храни, 5 пакета памперси, 240 броя почистващи препарати за дома, 63 кг дрехи и обувки и др.

Със средствата на благодетели бяха закупени стоки от първа необходимост като хигиенни и почистващи препарати за 8 семейства на бежанци – инвалиди с тежки увреждания, живеещи в Банско. Те също получиха лекарства, учебни материали за деца, дрехи и обувки.

Раздаването на козметични комплекти приключи. От 29 юли до 10 август са раздадени общо 1356 комплекта.

Роботихме по програми на Върховния комисариат на ООН за бежанците (ВКБООН), като по този начин предоставихме 1332 памперса, кърпи и мокри кърпички. Проведени бяха интервюта при кандидатстване за финансова подкрепа от ВКБООН за уязвими бежански семейства. Тази седмица бяха получени 36 заявления.

Ние ще продължим да приемаме заявления за гореспоменатата финансова помощ и занапред.
ВАЖНО: Трябва да имате документ, който удостоверява че сте получили временно убежище в България.

Искренно благодарим на всички щедри и неравнодушни българи и украинци, които подкрепят за нашата кауза!
Вашата помощ е безценна!

Ние търсим и разпределяме следната хуманитарна помощ за новопристигащи семейства:

Помощта в цифри:

Подпомогнати семейства от Хуманитарния център през месец август 2023г.
0
Нуждаещи се са получили помощ през месец август 2023г.
0

Работно време на хуманитарния център:

От вторник до събота от 10:00 до 18:00 часа

Неделя и понеделник са почивни дни!